ZSALUKÖVES MEDENCE ÉPÍTÉS

Zsaluköves medence építés


A Zsaluköves medencék lényege, hogy a medence oldalszerkezetét zsalukövekből rakjuk össze az elkészült vasbeton alapra. Majd a zsaluköveket kiöntjük betonnal, betonvasakkal megerősítve. A kész és megiszilárdult szerkezetet 1-2 rétegben átgletteljük, és a kész betontestet vastag fóliabéléssel burkoljuk a helyszínen.


Ár - érték arányban a legkedveltebb típusú medence kültéri használat esetén. És ez az a technológia mely leginkább bírja a Közép-Európában jellemző igen nagy hőingadozást.


Gyors telepítése, valamint egyéni méret / forma lehetősége miatt igen kedvelt típus ma Magyarországon a zsaluköves medence. ( Zsalukó medence )

 

 

Építés közben a medence aljába és oldalfalába beépítjük a falátvezetéseket, lámpatesteket, egyéb idomokat, és így a kész medence gyorsan és hatékonyan készülhet el.

 

zsaluköves medence építés

A zsaluköves medence építés - többek között azért is nagyon közkedvelt technológia, mert kiváló ár érték aránya van, és az ára mellett nem fagyveszélyes a fólia burkolat alkalmazása miatt.


zsalukő medence építés


A zsaluköves beton szerkezet betonvasakkal van megerősítve, majd kiöntjük a megfelelő keménységű betonnal.

beton medence építés


A vízzáróságot a helyszínen 165 cm, illetve 205 cm széles pvc fóliatekercsekből szabott 1,5 mm vastag szöveterősített fólaburkolat adja.  Így kapjuk a zsaluköves fóliás betonmedencéket, vagy másnéven zsauköves medencéket fólia burkolattal.

medence fólia


Ezeket a fóliasávokat hegesztéssel és ragasztással rögzítjük egymáshoz.  A medence felületéhez nincsenek hozzáragasztva, hanem a medence peremén speciális rögzítési móddal vannak felhelyezve. A medence fóliázását tapasztalt kollégáink végzik.

medence fóliázás


Ez a  technológia lehetővé teszi az egyedi formák, méretek, felületek burkolását, így biztosítva az egyedi igényeket is. Például: ülőpad, lépcső, sekély medencerész gyerekeknek, időseknek.

A 1,5 mm vastag fóliákra a gyár 10 év vízzáróssági garanciát vállal, tehát hosszú életűek.
A gyakorlat azt bizonyítja, hogy akár 10-16 évet is kibírnak e fóliák.

 

medence fóliázás

A fólia többféle színben választható, de 70 % ban az adria-kék szín kerül alkalmazásra, mely kellemes kék színű árnyalatot ad medencénk vizének. Bár egyre inkább elterjedőben vannak a krémszínű, valamint a szürke színű fóliák alkalmazása egész Európa szerte... 


Lehetőség van díszcsíkok, minták elhelyezésére is. A medence fóliázását követően gyorsan és könnyedén elvégezhetők e díszcsíkok felhelyezése. 


A kulcsrakész  zsaluköves medence elkészítéséhez a földkiásástól kezdve mindösszesen 2-4 hétre van szükség - persze az időjárás sokszor felül írja a kiviteli tervet.

Régebbi fém fóliás medencék, vagy fóliás betonmedencék újrafóliázása is megoldható és a fólia cseréjével vagy a medence fóliázásával ( újrafóliázásával ) szinte egy új medencét kapunk. Ennek időszükséglete 1-4 nap - függően az időjárástól, valamint hogy a medence belső felületét kell.e javítani, glettelni. 

 

Az új fólia behelyezése / felrakása után felszereljük a kiegészítőket, és máris tölthetjük a medencét vizzel. 

beton medence építés szerelvényezés

Zsaluköves medence ár:   Hogy mennyibe kerül egy zsaluköves medence ?

Nos, egy átlagos 7x3x1,5 ös medence kiviteltől felszereltségtől függően 8-12 millió forint között mozog mindennel együtt. 

Ebből a medence kiásása 3-500.000 Ft, föld elszállítása 300-700.000 Ft( ezt legtöbbször a megrendelőre bízzuk )  Betontest megépítése anyaggal együtt: 5-8 millió forint - mérettől, kiviteltől, egyéb kiegészítőktől függően

Medence gépészete 1,5-3 millió forint - márkától, teljesítménytől, felszereltségtől függően.

Természetesen mindent igyekszünk úgy alakítani ahogy Ön kívánja. És a végén nem marad más, mint egy gyönyörű medence melyet minden nap élvezhet...

 

fóliás beton medence építés

 

Ha szeretne egy személyes, ingyenes konzultáción részt venni az Ön medence építésével kapcsolatban és ajánlatot kapni rá akkor kérjük klikkeljen ide.